Populære og bæredygtige

Bambusgardiner

Gardiner af bambus er på ingen måde en ny opfindelse. Men i disse år får bambusgardiner en stor opblomstring, ligesom vi også ser med andre gardiner med et naturligt look, f.eks. hørgardiner som vi har skrevet om tidligere. Lige med bambus er en af årsagerne måske også den øgede interesse for bæredygtige løsninger, udover at tidens trend peger på, at vi gerne vil invitere naturen indenfor i vores hjem.

Hvis du ønsker bæredygtige gardiner er bambusgardiner et godt valg

Bambus er et af de mest bæredygtige materialer, du kan anvende. Det er der flere årsager til. For det første vokser bambus ualmindeligt hurtigt og er faktisk den hurtigst voksende plante på jorden. Det er heller ikke nødvendigt at genplante, da bambus regenerer, når den er høstet. Det er grundlæggende en græsart og på samme måde som græsset vokser hurtigt op igen, når du har slået græsplænen derhjemme, så vokser bambus også bare videre.

Bambus kan vokse helt op til 1 meter i døgnet og der er ikke engang brug for hverken vanding eller gødning. Derudover besidder bambus antibakterielle egenskaber, hvorfor det heller ikke er nødvendigt at anvende pesticider i dyrkningen, i modsætning til f.eks. bomuld.

Bambus optager flere drivhusgasser end træer

Når man sammenligner bambus med træer, så vinder bambus også titlen som den bedste til at bekæmpe global opvarmning. Bambus optager fem gange så meget CO2 som træer på det tilsvarende areal. Ydermere producerer bambus 35% mere oxygen end træer.

Der er er således mange gode klimagrunde til at vælge bambus som materiale og det kan i rigtig mange forskellige tilfælde erstatte de fleste andre materialer, såsom træ og bomuld.

Bambus har som naturmateriale sit eget liv

Bagsiden af medaljen ved at vælge naturmaterialer til gardiner, uanset om det så er bambus, uld, hør eller bomuld, er, at materialet har sit eget liv. Naturmaterialer påvirkes i langt højere grad af solens UV-stråler end f.eks. polyester, og de falmer derfor hurtigere. Ved indfarvning af polyestertekstiler er det muligt at behandle tekstilet, så det bliver særdeles modstandsdygtigt over for solens stråler og dermed holder på farverne meget længere.

Når du inviterer naturen indenfor, er det derfor vigtigt at gøre sig det klart, at det organiske materiale ikke har samme holdbarhed som kunstmateriale. Men det er jo også en del af charmen ved naturmaterialerne, at de udvikler sig med tiden.

Ønsker du en gardinløsning med lang holdbarhed, der også er bæredygtig, kan du læse mere om gardiner af genanvendte materialer her
Bæredygtige gardiner
Vælg bambus på din måde

Bambusgardiner fås i flere forskellige gardintyper; rullegardiner, panelgardiner og som persienner. Vi ser også, at flere bruger dem som rumdelere, og altså ikke kun som afskærmning for vinduer. Nogle bruger dem endda også foran f.eks. terrassedøren for at holde de værste insekter ude. Her vil insektnet dog være en mere effektiv løsning, men bambusgardinerne skaber til gengæld en hyggelig stemning med noter af Østens mystik.

Hos GardinHuset kan vi hjælpe dig med at finde den helt rigtige løsning, der passer ind i din stil og dækker dit behov for afskærmning. Så book gerne et uforpligtende besøg af en gardinkonsulent hjemme hos dig selv.

Book gardinkonsulent
Vil du vide mere om bambusgardiner?
Læs mere om bambusgardiner