Gå en spændende fremtidig i møde med tidens farvenuancer til boligen

Boligens farver 2023

2023 byder på 4 spændende farve-trends til boligen

Vores følelser for farver og nuancer ændrer sig over tid. Vores smag ændrer sig både med alderen og moden. Vi bliver konstant påvirket af farver overalt, hvor vi kommer, og hele vores boligindretning er præget af alle de indtryk og idéer, vi får igennem tiden.

De farver vi vælger at omgive os med i boligen har stor betydning for, hvordan vi opfatter os selv, og hvad vi ønsker, at boligen skal gøre for os, når vi er hjemme.

Din bolig er unik

Dine valg af farver og nuancer er unikke for dig og din familie.

Din bolig afspejler din personlighed, og alt, lige fra gardiner til tæpper og møbler, er særligt udvalgte ud fra en stil, et indtryk, en holdning og tidens trend.

Tidens farver er også med til at skabe fornyelse og forandring til det mere moderne.

Ifølge NCS Color system er der 4 farvegrupper, vi skal lægge mærke til i 2023

Du kan se hver gruppe herunder

Vores personlige stil befinder sig ikke i alle 4 trend-grupper, men mindst én gruppe vil måske hælde mere imod din stil.

Fælles for de 4 farve-trend-grupper i 2023 er, at vi ser ind i en ny virkelighed, en ny bevidsthed om vores fælles økosystem – NCS kalder det ”The new normal”.

Særligt farverne rød og orange er på vej tilbage.

4 farvegrupper der er præget af tiden efter…

Vi er blevet langt mere bevidste om, hvor vigtige vores fællesskaber er, og hvordan vi skaber større bæredygtig balance i hverdagen.

Efter en lang periode med savn, adskillelse og eftertænksomhed, har vi fået et større fokus på vores egne personlige værdier, mål og hvordan vi ønsker at forme vores tilværelse for os selv og for dem vi holder af.

Jordens og klimaets forandringer præger vores holdning til at genanvende, genopfinde, gentænke og genbruge. Vi laver gammelt til nyt og gør det unikt med tidens nye farver.

De 4 trend-farvegrupper signalerer vores ”Nye normal” i både tyngde og nuance.

1. farvegruppe

Med en udstråling af komfort og ro, er farverne i denne gruppe til dig, der søger intimitet, nærvær, varme og fordybelse.

Farverne er varme og lyse – nærmest økologiske nuancer.

Verden er under en enorm forandring, og der er meget vi skal lære. Derfor er det, for nogen, vigtigt at kunne stoppe op, trække sig tilbage og holde pause. Et hjem præget af denne farve-pallette, er med til at skabe rammerne til fordybelse og opladning.

Forenes de lyse farvetoner med naturens materialer, som træ, bambus, hør eller blød bomuld, får du skabt et hjem i ro og naturlig balance.

2. farvegruppe

Denne farve-pallette med mørke og dusede toner, er for dig der vil udforske, rejse og opleve. Til dig der ønsker at forstå den nye tid. Det nye normal er ikke en simpel rejse, men den kan være givende og samtidig udfordrende.

Rød og blå er ofte brugt som modsætninger – f.eks. partipolitisk – men sammen er blå og rød smukke og kraftfulde. Alle farvenuancer i gruppen komplimenterer hinanden flot.

Langtidsholdbare og modstandsdygtige materialer som f.eks. denim, ligesom bløde materialer som velour og bløde tæpper fungerer virkelig godt sammen med gruppens jordfarver.

3. farvegruppe

60% af os mener, at Corona-krisen har medført væsentlige forandringer i vores holdninger til etik, æstetik, transparens og inklusion. Brands bliver udfordret på værdierne, og vi holder opmærksomt øje med de krav og de ansvar, vi stiller til os selv og til vores omverden.

Vi er blevet gode, til at afslutte det der ikke virker og begynde noget nyt. Vi går imod mere ægthed og ærlighed overfor os selv i vores personlige “Nye normal”.

Farverne i denne gruppe afspejler kontrasten mellem nyt og gammelt – lys og mørke. De næsten metalliske farver og skarpe kontraster er trendsættende og samtidig udfordrende i hele indretningens samlede fremtoning.

4. farvegruppe

De nyeste generationer går imod en metaverden, hvor det virtuelle møder det virkelige.

Flere store brands tilbyder varer og designs i en parallel virkelighed. En digitalisering af den virkelige verden.

Vi køber langt flere virtuelle produkter end nogensinde før, og når virkeligheden forenes med metaverse, afspejles det samtidig i stærke og kontrastfyldte farver.

Farverne i denne gruppe gør modstand mod det seriøse og kedelige. Det er glade farver fra den digitale verden. Farverne fra metaller og led-lys vil gøre verden til et bedre sted at være.

Med farver fra denne farve-gruppe, vil man skabe følelsen af den digitale verden.

Dit valg – dine farver – din indretning

Uanset om det er gardiner og solafskærmning, tæpper, tapeter og møbelpolstring du behøver for at fuldende din indretning, skal den samlede stil afspejle personlighed og holdning.

En mere bæredygtig livsstil er blevet en væsentlig del af vores fælles fremtidige livssyn. Dette kan imødekommes i valg af kvalitet såvel som funktion.

Gardiner og solafskærmning i høj kvalitet har lang levetid.
Det er, efter vores mening, bæredygtigt!

Bredt sortiment af gardiner og solafskærmning
Velkommen i showroom

Du er altid velkommen i vores flotte showroom i Odense, Viborg, Roskilde og på Frederiksberg. Se åbningstider her.

Book dit besøg i showroom. Så står en af vores faglige gardinkonsulenter klar til en kreativ snak om stil, ønsker og behov.

Vi kommer naturligvis også hjem i din bolig – helt uforpligtende naturligvis.

Book din konsulent her
Showroom hos Gardinhuset