Plissé- og Dupli-/Duette-gardiner

Hvad betyder fri parkering?

Fri parkering = frihed for dig

Du er muligvis stødt på udtrykket ”fri parkering” på vores sider på Facebook eller instagram, når vi har omtalt plissé- og Dupli-/Duette-gardiner. Hvis du har undret dig over, hvad det betyder, så er du ikke den eneste. Og nogle gange bliver vi måske også lidt for meget fagnørder. Men det er nok fordi vi brænder så meget for gardiner og solafskærmning, at vi nogle gange glemmer, at for de fleste er gardiner ”bare” noget, der skal skærme for sol og indkig, samt naturligvis være dekorative samtidigt.

Derfor får du her en nærmere forklaring på begrebet ”fri parkering”.

Kært gardin har mange navne

Fri parkering er dét, der også ofte kaldes Up & Down eller Top-down/Bottom-up. Det anvendes til at beskrive den funktion, hvor et plissé- eller Dupli-/Duette-gardin både kan trækkes ned oppefra og op nedefra. Det vil sige, at du kan ”parkere” gardinet fuldstændigt frit i vinduet.

Du kan således parkere det øverst i vinduet, så du kan kigge ud forneden, men afskærme for solen foroven. Du kan parkere det nederst i vinduet, typisk hvis du vil skærme for indkig, men stadig have lys ind i rummet foroven. Eller du kan parkere det i midten af vinduet, hvis du har brug for dette. Du kan naturligvis også trække det helt op og ned, så du lukker helt af for lys eller indkig. Det står dig helt frit for, og netop denne fleksibilitet gør funktionen meget populær.

Mulighederne for parkering af gardinerne er fint illustreret på billedet ovenfor, der viser en elegant løsning som GardinHuset har leveret til endnu en glad kunde.

Se flere eksempler på fri parkering i billedgalleriet nedenfor, og bliv måske inspireret til en løsning i dit eget hjem. Hvis du vil vide mere, så kig ind hos GardinHuset eller book et gratis og uforpligtende besøg af en af vores dygtige gardinkonsulenter.

Book gardinkonsulent
Bredt sortiment af gardiner og solafskærmning
Velkommen i showroom

Du er altid velkommen i vores flotte showroom i Odense, Viborg og Roskilde. Se åbningstider her.

Book dit besøg i showroom. Så står en af vores faglige gardinkonsulenter klar til en kreativ snak om stil, ønsker og behov.

Vi kommer naturligvis også hjem i din bolig – helt uforpligtende naturligvis.

Book din konsulent her
Showroom hos Gardinhuset
Følg os på instagram