Insekterne kommer

Med forårets komme går vi også ind i den tid, hvor insekterne vender tilbage. Det er typisk i marts måned, at de begynder at vågne eller klækkes. Og da insekterne udgør ca. 80% af alle levende væsener på jorden, så er der ikke noget at sige til, at det kan føles som om, de overtager hjemmet hen over sommeren. I Danmark findes der ca. 20.000 arter af insekter, hvoraf 5.000 er fluearter, 1.000 er myggearter og et par hundrede er hvepsearter.

Hvordan undgår man insekterne i hjemmet?

Der findes mange forskellige velmenende råd om, hvordan man holder insekter væk eller hvordan man undgår at blive stukket af f.eks. myg. Nogle kan muligvis have en eller anden effekt, mens andre har vist sig at være helt i skoven.

I den sidste kategori finder man f.eks. råd om at bruge B-vitaminer, hvidløg eller alkohol som værn mod myggestik. Undersøgelser har nemlig vist, at hverken B-vitamin eller hvidløg har nogen som helst effekt mod at blive stukket af myg. Alkohol i blodet kan ligefrem have den modsatte effekt, da man risikerer at svede mere, hvilket tiltrækker myggene.

Der sælges også en række forskellige former for lydskræmmere, der via ultralyd skulle skræmme myggene væk. Men flere studier har vist, at lyd ikke har nogen effekt på myg overhovedet.

Lad insekterne blive i naturen

Selv de insekter, der ikke stikker, er irriterende, når de f.eks. svirrer én om hovedet, når man forsøger at sove. Eller når fluerne smæsker sig i maden på bordet. Eller når stankelben går amok på den tændte lampe om aftenen. Ja, du kan helt sikkert godt selv fortsætte listen, for vi har jo nok alle prøvet det hele hver især.

Så vi kan sikkert også alle blive enige om, at den bedste løsning er, at insekterne helt holdes ude af hjemmet. Og det er egentlig også det bedste for insekterne selv. Det er naturligvis svært at undgå fuldstændigt at få insekter indenfor, men med insektnet på de vinduer og døre som du typisk har stående åbent, så er du godt på vej.

Insektnet til ethvert vindue eller dør

Der findes mange forskellige typer insektnet og de fås til alle typer vinduer og døråbninger. Du kan få insektnet i flere farver og de fås som rullegardin, fast ramme, plissé eller specialsyet med velcro. Afhængigt af vævstypen, er de næsten ikke synlige på afstand, så du har stadig samme udsyn ud ad vinduet, selv med nettet lukket for.

Insektnettene i fast ramme eller som rullegardin kan desuden fås med et væv, der kan tage pollen, hvis du har brug for dette. Insektnettet med Poll-tex net stopper således 97% birkepollen og 100% græspollen, hvilket gør en stor forskel for allergikere.

Så der findes helt sikkert også et insektnet, der kan dække dine vinduer og dine behov.

Læs mere om insektnet

Kilde til info om insekter i dette blogindlæg:

naturguide.dk