En overset uddannelse hos både studievejledere og kommende elever

Gardinbranchen mangler dygtige og kompetente fagfolk.

En kreativ gardindekoratør, gardinkonsulent eller en kvalificeret gardinmontør er efterhånden svær at finde, da uddannelsessøgende ikke bliver ledt i branchens retning.

Vi søger en elev

Danmark og branchen har brug for elever og udlærte!

Gardinbranche er desværre ikke repræsenteret, når studievejlederen fortæller de uddannelsessøgende, hvad de kan blive. Det er synd, da det er en solid og fremtidssikret karriere, for den der søger en spændende, aktiv og ”mindre” boglig uddannelse.

Uddannelsen giver elever mulighed for at vælge mellem en række forskellige grene som salg, indretning, design og håndværk. Det bedste er, at eleven gennemgår hele paletten og får den bredeste viden, inden han eller hun tager et aktivt valg af retning.
Så hvad skal der til?
Uanset om det er en helt ung, der står overfor sin første uddannelse, eller en voksen der ønsker at skifte spor og gå i voksenlære, så har branchen et ønske om at blive anerkendt og taget med i betragtning hos uddannelsesinstitutioner og vejledere.

Fakta

Det er et faktum, at vi har 0% arbejdsløshed i vores branche, og vi mangler elever og professionelle medarbejdere i hele landet!

Vi er leveringsdygtige i en bred uddannelse, der ikke alene ruster elever til gardinbranchen, men også til andre faggrupper.

Helt konkret tilbyder uddannelsen en fremtid for:

 • elever som ønsker mere fagligt håndværk og mindre bøger.
 • elever som ønsker sig et kreativt job med individuel boligindretning, salg og vejledning.
 • elever som ønsker sig et spændende job med en sikker fremtid.
 • elever som har fokus på bæredygtighed i private hjem såvel som i erhvervet.
 • elever som glæder sig over at følge kunden og processen fra start til slut.
 • elever som ønsker sig private og offentlige kunder over hele Danmark.
 • elever som ønsker at projekterer og beregne tilbud og afgive større udbud.
 • elever som glæder sig over at være specialisten i sit felt.

Vi tilbyder meget mere end ”bare” gardiner og tekstil:

 • Gardiner kan være stil- og rumskabende
 • Gardiner kan optimere indeklimaet og regulere kulde og varme.
 • Gardiner kan fjerne støj og regulere akustikken i et rum
 • Gardiner og solafskærmning kan afskærme for solen og styre lyset
 • Gardiner kan mørklægge efter behov.

Hos Gardingruppen tilbyder vi 3 af landets flotteste showroom med et bredt og spændende sortiment af nye og traditionelle produkter. Her præsenterer vi alt i farver, kvaliteter og funktion.

Gardingruppen består af: Gardinmontøren Erhverv, GardinHuset og House of Home

Vores møde med kunden starter i showroom eller hjemme hos kunden selv, hvor vi foretager opmåling, hvorefter vi giver et skarpt tilbud på kundens ønsker. Produktionen af gardiner og solafskærmning foregår i vores egen systue i hjertet af Danmark eller hos vores dygtige leverandører.

Vores danske montørkorps monterer gardiner og solafskærmning i hele landet.

Vi ønsker at bidrage til branchen

Elever er vigtige for branchen og for den optimale kundeservice i fremtiden. Vi har igennem tiden haft mange elever, både mænd og kvinder, som vi har haft stor glæde af. Vi ved, at alle i dag har en fin karriere indenfor deres respektive kompetencer.

Den brede viden i faget gør de nyuddannede trygge i, at de kender alle detaljer. Montøren kan uden problemer svare på produktets kvalitet og håndtering, og gardinkonsulenten har styr på montage, når kunden har spørgsmål til det.

Vores nuværende elev, Line, har været her de sidste par år, efter hun valgte at skifte spor fra en IT-uddannelse til at blive Gardinkonsulent.

Line udtaler:

“Inden jeg startede på uddannelsen som Gardindekoratør, vidste jeg absolut ingenting om gardiner, men jeg har opdaget, at det er et kæmpe område.

Det er en spændende og afvekslende hverdag, hvor jeg kører ud til kunderne, og jeg trives med selvstændigheden i jobbet. Det mest fantastiske er, når man finder den helt rigtige løsning sammen med kunden.

Jeg er heldig, at jeg er elev et sted, hvor vi har egen systue, og vi alle arbejder tæt sammen. Det betyder at jeg den ene dag kan have stoffet i hænde ved symaskine, og den næste dag er ude og monterer gardinerne. Det lærer jeg rigtig meget af.

Det er ikke nok at sælge løsningen til kunden. Det skal også fungere i praksis og det skal kunne monteres fornuftigt. Det er et stort privilegie at lære nyt og udvikle sig – og jeg glæder mig over, at jeg tog springet til en ny tilværelse som voksenelev” – Line Wied – elev hos Gardingruppen

Jeg glæder mig til, at uddannelsen indenfor gardiner og solafskærmning bliver taget med i betragtning i det danske uddannelsessystem, så vi, i fremtiden, får flere dygtige og fagligt kompetente elever og nyuddannede gardinspecialister.

De bedste hilsner

Helle Stuhr Frederiksen
Indehaver af Gardingruppen

Vi søger en elev