Salgs- og leveringsbetingelser

1.Generelt  

1.1    GG’s handelsbetingelser er udarbejdet og finder anvendelse for aftaler indgået ved bestilling af produkter og ydelser hos Gardinmontøren Erhverv, Gardinhuset og House of Home. Betingelserne regulerer de vilkår, hvorunder aftaler mellem GG og kunde indgås, herunder fastsættelse af opgave, pris, betalingsvilkår, levering, montering, garantier og ansvarsforpligtigelse.  

 

1.2    Formål med handelsbetingelserne er at sikre klarhed og fælles forståelse af rettigheder og forpligtelser mellem GG og kunde. Kunde opfordres til at gennemlæse handelsbetingelserne for at sikre optimal og tilfredsstillende oplevelse fra køb til færdig installation.  

 

1.3    Handelsbetingelserne finder anvendelse for alle indgåede aftaler og transaktioner mellem GG og kunde. Dette gældende for såvel privatkunder, erhvervskunder som for offentlige forvaltninger og institutioner.   

 

1.4    Ved afgivelse af bestilling accepterer kunde, at GG´s handelsbetingelser er grundlag for samarbejde.   

 

1.5    Handelsbetingelserne finder anvendelse for alle køb og transaktioner mellem GG og kunde, medmindre andet skriftligt er aftalt, jf. Aftalelovens § 1.   

 

1.6    Enhver afvigelse fra handelsbetingelserne forudsætter skriftlig godkendelse fra begge parter for at opnå juridisk bindende virkning.   

 

  

2.Bestilling og aftaleindgåelse 

2.1    Kunde er forpligtet til at sikre, at det afgivne tilbud og ordrebekræftelse er i overensstemmelse med den indgåede aftale om løsning og valgte produkter.  

 

2.2    For opgaver, som udføres i forbindelse med reparation, service og spjældarbejde, fremsendes der ikke tilbud og ordrebekræftelse. Denne type opgaver udføres altid pr. time- og materialeforbrug.   

 

2.3   Bestilling og ordreafgivelse, såvel mundtlig som skriftlig, er altid og uden undtagelse bindende for kunde.     

 

2.4   Bestilling og ordreafgivelse er først bindende for GG, når denne mundtligt eller skriftligt har bekræftet aftalen.   

 

2.5    Kunde er altid forpligtet til at gennemgå ordrebekræftelsen, som fremsendes pr. e-mail eller udleveres fysisk. Dette for at sikre, at alle specifikationer og detaljer er i overensstemmelse med den ønskede bestilling og ordreafgivelse.    

 

2.6    Ethvert ønske om ændring skal ske seneste 24 timer efter ordreafgivelse eller modtaget ordrebekræftelse.   

 

2.7    Produkter, der fremstilles efter kundens specifikationer, specialmål, model, farve, dessin, m.fl., er ikke omfattet af fortrydelsesret jf. forbrugeraftalelovens § 18, stk. 2, nr. 3.  

 

2.8    Prøvemateriale, kataloger, brochure, tegninger, reklamer samt beskrivelse og illustrationer er alene og altid vejledende. Materialet har udelukkende til formål at give et omtrentligt billede af produktets udseende, funktion og løsning. Prøvematerialet udgør ikke en del af aftalen mellem GG og kunde og har ingen retligt bindende virkning.  

 

 

 

3.Priser og betaling 

3.1    Den aftalte pris baseres altid på GG’s gældende prisliste, fratrukket evt. kampagne- og indkøbsrabatter.    

 

3.2    Medmindre andet er aftalt, er levering af produkt til kundes adresse, altid eksklusive pris.   

 

3.3    Ekstra omkostninger i forbindelse med aflæsning, bortskaffelse af materialer, levering af udstyr eller fragtomkostninger betragtes som tillægsydelser og faktureres særskilt. Tillægsydelser fremgår af den endelige faktura og skal betales af kunde.  

 

3.4    Den pris, der fremgår af den mundtlige eller skriftlige aftale/ordrebekræftelse, er bindende for begge parter, jf. Købelovens § 5.   

 

3.5    Aftalt pris omfatter ikke udenlandsk eller indenlandsk skat, afgift eller gebyr, herunder punktafgift, moms, told og andre importafgifter, som påhviler kunde. Dette gælder ligeledes andre former for skat og gebyrer, som kunde måtte blive pålagt i henhold til gældende lovgivning.  

 

3.6    Såfremt der forløber mere end fire måneder mellem aftalens indgåelse og den første leveringsdato, forbeholder GG sig retten til, efter eget skøn, at justere pris i overensstemmelse med ændring i leverandørens omkostninger, som har påvirket prisfastsættelse, jf. Aftalelovens § 36 om rimelighed ved kontraktvilkår.  

 

3.7    Medmindre andet er aftalt skriftligt, forfalder 50 % af købesum til betaling ved bestilling.  De resterende 50 % forfalder netto kontant senest ved montering. Ønskes restbetaling i forbindelse med montering foretaget på Dankort, bedes dette meddelt ved bookning af montagetidspunkt.    

 

3.8    For bestillinger som ikke ønskes monteret af GG, skal det fulde beløb altid betales netto kontant ved bestilling og før igangsættelse. Dette gør sig gældende, uanset om GG har foretaget opmåling på kundes adresse, eller bestillingen er foretaget direkte i showroom/butik.   

 

3.9    Er der indgået aftale om afdragsordning, ydes der ingen kampagne- og indkøbsrabatter.  

 

3.10   Betales købesum ikke rettidigt, er GG berettiget til at pålægge morarenter i henhold til Rentelovens § 5. Rentesatsen tager udgangspunkt i Nationalbankens officielle udlånsrente med et tillæg på minimum 5 %, uden yderligere varsel. En påbegyndt måned betragtes som en fuld måned. Betaling af morarenter udelukker ikke GG’s ret til at kræve erstatning for yderligere tab som følge af misligholdelse af betalingspligten, herunder evt. opkrævningsgebyrer og retsomkostninger.  

 

 

 4.Levering og montering  

4.1    Levering sker i overensstemmelse med GG’s leveringsbetingelser. Leveringstiden tager højde for produktets kompleksitet og, hvis muligt, kundes ønske og behov.   

 

4.2    Ved specialproducerede produkter vil leveringstid og installationstidspunkt variere afhængigt af produktionsprocessens varighed og monteringsforhold.  

 

4.3    I henhold til Købelovens § 73 bærer GG risiko for produktet, indtil levering er fuldført, medmindre andet er skriftligt aftalt mellem kunde og GG.    

 

4.4    Risiko overgår til kunde, når produkt er leveret/monteret på aftalt adresse. Ved særlige aftaler om risikofordeling kan specifikke kontraktklausuler ændre denne fordeling.  

 

4.5    Levering inden for 40 arbejdsdage fra aftalens indgåelse anses for rettidig. Dette gør sig gældende for både produkt og ydelse. Kunde kan derfor ikke rejse krav, annullerer ordren eller gøre anden indsigelse mod GG inden for denne periode.  

Er der indgået aftale om anden leveringstermin, skal denne skriftligt være godkendt af begge parter.   

 

4.6    Overholdelse af leveringstermin er afhængende af, at kunde rettidigt opfylder sine forpligtelser i form af nødvendige oplysninger, sikring af tilladelser og godkendelser på adressen (jf. pkt. 4.11) samt rettidigt forudbetaling (jf. pkt.3.7). 

 

4.7    Såfremt levering/montering ikke kan udføres eller forsinkes på grund af forhold, der kan tilskrives kunde, er kunde ansvarlig og forpligtet til at betale omkostninger, som GG evt. pådrager sig i forbindelse med opbevaring og transport.  

 

4.8    Skyldes forsinkelse udefrakommende forhold, såsom arbejdskonflikter, vareknaphed, brand, krig, epidemier eller andre omstændigheder, der kvalificeres som force majeure i henhold til dansk retspraksis og Købelovens § 24, udskydes leveringstid med den periode, som forhindringen medfører. Dette gør sig gældende, uanset om årsag til forsinkelse indtræffer før eller efter den aftalte leveringstermin. GG kan ikke pålægges ansvar for erstatningskrav som følge af forsinket levering, herunder indirekte tab eller følgevirkninger.  

 

4.9    GG og kunde er begge berettiget til at ophæve aftalen, hvis leveringstidspunkt overstiger 4 kalendermåneder. Dette i overensstemmelse med aftalelovens bestemmelser om væsentlig misligholdelse.  

   

Kundes ansvar før og under montering: 

4.10   For at opnå korrekt montering påhviler det altid kunde at sørge for, at samtlige sikkerhedskrav og lovmæssige bestemmelser er overholdt.  

 

4.11   Kunde er ansvarlig for, at gældende lovgivning er overholdt i henhold til bygge- og arbejdsmiljølovgivningen samt andre relevante kommunale eller nationale bestemmelser, som måtte finde anvendelse på installation. Dette gør sig gældende i form af godkendelser og afholdelse af omkostninger til alle nødvendige tilladelser fra relevante myndigheder.  

 

4.12   Loft-, væg-, tag-, gavl-, tagrende- og facadearbejde skal være afsluttet og klar til produktmontering. Hvor ellers GG forbeholder sig retten til ikke at foretage montering.  

 

4.13   Inden montage skal kunde sikre: 

  • Adgangsforhold er til stede, herunder stabilt niveau for lift- eller stilladsarbejde.   
  • Montageområde skal være ryddet for hindringer i form af genstande som f.eks. inventar, planter, alarmer, kabler og skiltning m.m.  
  • Montageområde skal være forsvarligt klar- og rengjort, så produktet ikke bliver snavset, beskadiget eller ødelagt.   
  • For montageopgaver som skal udføres i højde, er det kundens ansvar at forestå sikkerhed og adgangsveje i henhold til Arbejdstilsynets retningslinjer.  

 

4.14   GG foretager selv arbejdspladsvurdering ved ankomst. Manglende sikkerhedsforanstaltning, rengøring m.m. vil altid medføre, at kunde afholder omkostning for evt. rengøring eller nykøb af produkter, leje af kran, stillads, lift, sikkerhedsline, kørsel og arbejdstid.  

 

4.15   Montage skal kunne udføres i en ubrudt og kontinuerlig arbejdsgang. Kunde skal sikre, at alle forberedelser, herunder uhindret adgang til montagearealet, er tilvejebragt.  

4.16   GG’s montage inkluderer ikke:  

  • Installation og leje af kran, lift, stillads m.fl. incl. forsikring, rengøring og afhentning og returnering.  
  • Isolering mellem underkonstruktion og inddækning samt stålprofiler.  
  • Omkostninger til bortskaffelse af emballage og affald.  
  • Levering af el-komponenter, kabler og ledninger.  
  • Montage, kabling og idriftsættelse af elektriske komponenter.  
  • Installation og idriftsættelse af de leverede produkter (kan tilkøbes separat).  

 

4.17   Såfremt kunde ønsker ovenstående inkluderet i GG’s montage, skal dette oplyses til GG inden aftaleindgåelse.  

  

4.18   Forsinkelse eller hindring, der måtte opstå som følge af kundes manglende opfyldelse af de oplyste forpligtelser, (jf. pkt. 4.10-.11-.12-.13) kan medføre, at GG påkræver sig erstatning for evt. tab og ekstraomkostninger.  

 

4.19   Kunde er forpligtet til at sikre, at de på installationsstedet gældende sikkerhedsforanstaltninger, som er fastsat af Arbejdstilsynet eller andre relevante myndigheder, overholdes.   

 

4.20   Ved kundes manglende overholdelse af Arbejdstilsynets og andre relevante myndigheders krav forbeholder GG sig retten til at afbryde montageopgave og kræve godtgørelse for evt. ekstra omkostninger, som måtte opstå som følge af uforudsete hindringer eller forsinkelser (jf. pkt. 4.18).  

 

Forbehold: 

4.21   GG fraskriver sig ansvar for mangler forårsaget af skjulte forhold på monterings- eller installationsstedet, som ikke kan opdages uden destruktive indgreb eller ved normal inspektion.  

4.22    GG kan kun holdes ansvarlig for mangler, hvis det skriftligt er aftalt eller krævet af ufravigelige lovbestemmelser.  

 

 

5. Fortrydelse og returnering 

5.1    GG følger dansk lovgivning om fortrydelsesret og returnering. Dette er gældende for både privat- og erhvervskunder. GG tilstræber gennemsigtighed for kunde for alle vilkår, der regulerer returnering af produkter.   

 

5.2    Kunde er altid forpligtet til at gennemgå fremsendte ordrebekræftelse og skriftligt tilkendegive evt. uoverensstemmelser (jf. pkt. 2.5), såfremt de angivne specifikationer ikke er i overensstemmelse med kundes ønske eller som aftalt.   

 

5.3    Modtager GG ikke skriftlig indsigelse inden for tidsfristen (jf. pkt. 2.6), anses aftalen som endeligt godkendt af kunde. 
 

5.4    Det er væsentligt at skelne mellem standard- og specielproducerede produkter,  

da forskellige regler, finder anvendelse afhængig af produktets karakter (jf. pkt. 2.7).   

 

Specialproducerede produkter: 

5.5    I henhold til Forbrugeraftalelovens § 18, stk. 2, nr. 3, gælder fortrydelsesret ikke for produkter og varer, som er fremstillet efter kundes specifikationer og med tydeligt personligt præg, herunder specialfremstillede løsninger, skræddersyet til kundens mål og krav (jf. pkt. 2.7).   

 

5.6    Når produktion af specialfremstillede produkter er påbegyndt, kan kunde ikke fortryde købet, og produktet kan ikke returneres. 

 

Standardproducerede produkter: 

5.7    I henhold til Forbrugeraftalelovens § 19 tilbydes 14 dages fortrydelsesret.   

 

5.8    Produktet skal returneres i samme stand, som det blev modtaget, og uden tegn på brug, skade eller slitage.  

 

5.9    Kunde bærer omkostning ved returnering af produkt, medmindre andet er skriftligt aftalt.  

 

5.10   Returneret produkt inspiceres af GG, hvorefter kunde får købspris refunderet indenfor 14 dage, forudsat returneret produkt er i samme stand som ved modtagelse.   

 

5.11   Har produktet lidt en værdiforringelse som følge af en ødelæggende håndtering, der overstiger det nødvendige for at fastslå produktets art, egenskaber og funktion, forbeholder GG sig ret til at foretage et fradrag, som svarer til værdiforringelsen.  

 

 

6. Reklamation og garanti 

6.1    Kunde er berettiget til at reklamere i overensstemmelse med Købelovens bestemmelser, jf. Købelovens § 78.  

 

6.2    Jf. købelovens § 47 er kunde forpligtet til straks efter levering at kontrollere, at det købte produkt og udførte ydelse er i overensstemmelse med det, som er afhentet, leveret eller monteret. 

 

6.3    Synlig skade, mangel eller afvigelse skal skriftligt indrapporteres til GG umiddelbart efter afhentning, levering eller montering. Dette for at GG kan behandle reklamationen korrekt i henhold til Købelovens § 81 om reklamationspligt.  

 

6.4    Reklamation skal altid dokumenteres med billedmateriale samt kort beskrivelse. 

 

6.5    Ved rettidig modtagelse af skriftlig tilkendegivelse om reklamation (jf. pkt. 6.3) kan GG efter eget skøn vælge at foretage udbedring, reparation eller ombytning. GG har op til 40 arbejdsdage til at udbedre reklamation.  

 

 

 7. Ansvarsbegrænsning 

7.1    GG’s erstatningsansvar er begrænset til direkte skader, og ethvert erstatningskrav over for GG kan maksimalt udgøre fakturabeløb for det solgte produkt eller ydelse.  

   

7.2    GG kan ikke holdes ansvarlig for indirekte tab, herunder driftstab, avancetab eller andre økonomiske tab, der måtte opstå som følge af forsinkelse, mangler ved produkt eller lignende.  

 

7.3    GG forpligter sig til uden unødig forsinkelse at underrette kunde, hvis der opstår force majeure eller andre forhold, som GG ikke kan kontrollere. Dette i overensstemmelse med gældende retspraksis for force majeure.  

 

7.4    GG holdes kun ansvarlig jf. produktansvarsloven for skader på ejendom forårsaget af fejl i det leverede produkt, medmindre andet er skriftligt aftalt. GG’s produktansvar er begrænset til et beløb svarende til fakturabeløbet (jf. pkt. 7.1).   

 

7.5    Kundens erstatningskrav bortfalder, hvis ikke i overensstemmelse med ovenstående betingelser. 

 

 

8. Persondatapolitik 

8.1    GG behandler personoplysninger i overensstemmelse med gældende lovgivning, herunder Databeskyttelsesforordningen (GDPR).   

 

8.2    Databeskyttelsesreglerne finder anvendelse ved indsamling og behandling af personoplysninger i forbindelse med besøg i GG’s showroom/butik, kundens hjem, hjemmeside samt ved generelle køb og øvrige henvendelser.  

 

Brug af tredjepart: 

8.3    GG videregiver kundedata og andre relevante oplysninger til tredjepart, hvor dette er nødvendig for ordrehåndtering.  

 

Udlevering til offentlige myndigheder: 

8.4    I særlige tilfælde kan kundes personoplysninger videregives til relevante offentlige myndigheder eller andre institutioner, hvor dette er påkrævet i henhold til gældende lovgivning, jf. databeskyttelsesloven.  

 

Cookies og lagring af data: 

8.5    GG anvender cookies på hjemmeside for at forbedre brugeroplevelsen. Personoplysninger relateret til kundes køb arkiveres elektronisk.   

 

8.6    Kundedata kan til enhver tid anvendes til legitime formål, herunder genbrug af tidligere opmålinger samt krav jf. bogføringsloven.   

 

Indsigt og rettigheder: 

8.7    Kunde har ret til at få indsigt i de personoplysninger, som GG har registreret. Kunde kan altid kræve rettelse af fejlagtige oplysninger. Kunde kan endvidere anmode om sletning af personoplysninger, medmindre dette er i strid med gældende regnskabslovgivning.  

 

Klage til tilsynsmyndigheden: 

8.8     Hvis kunde er uenig i GG´s behandling af personoplysninger, har kunde ret til at indgive en klage til Datatilsynet. Yderligere information om klagemuligheder samt processen for  

indgivelse af klage kan findes på Datatilsynets hjemmeside: www.datatilsynet.dk 

 

Fortrolighedsforpligtelser: 

8.9    I såvel privat- som erhvervsaftaler forpligter både GG og kunde sig til at opretholde fuld fortrolighed omkring al ikke-offentlig information, som udveksles under samarbejdet. Dette omfatter, men er ikke begrænset til, forretningshemmeligheder, tekniske specifikationer, priser, kundedata og andre følsomme oplysninger. Begge parter skal sikre, at sådanne oplysninger ikke videregives til tredjepart uden forudgående skriftligt samtykke fra den anden part.  

 

8.10    Fortrolighedsforpligtelsen er gældende i hele samarbejdsperioden og fortsætter uændret efter aftalens ophør. Enhver overtrædelse af denne forpligtelse kan medføre juridiske konsekvenser, herunder krav om erstatning for evt. skader eller tab, som måtte opstå som følge af overtrædelsen.  

 

  

9. Ændring af handelsbetingelser 

9.1    GG forbeholder sig ret til at ændre de gældende handelsbetingelser for at tilpasse sig evt. ændringer i lovgivning, markedsforhold, produktudvikling eller interne forretningsprocedurer.  

Ændringerne vil have virkning for fremtidige ordrer og ikke for allerede indgåede aftaler, medmindre parterne skriftligt aftaler andet. 

 

9.2    Ændringer i de generelle betingelser vil ikke blive meddelt skriftligt til kunde. 

   

 

Rettighed ved ændring af salgs- og leveringsbetingelser:  

9.3    Da GG ikke foretager ændring af handelsbetingelser overfor allerede igangsatte ordrer, har kunde ingen ret til at opsige evt. igangværende ordre.  

 

9.4    Ønsker kunde at afvise ændrede handelsbetingelser i forhold til evt. tidligere leverede ordrer, skal dette meddeles skriftligt til GG og indenfor 24 timer efter ordreafgivelse.  

 

Force majeure: 

9.5     GG forbeholder sig retten til at foretage ændringer uden forudgående varsel. Dette gælder, hvis ændringer skyldes force majeure, naturkatastrofer, krig, strejker, epidemier eller andre uforudsete begivenheder, der forhindrer opfyldelse af aftalen på de oprindelige vilkår, jf. købelovens § 24 om force majeure.   

 

  1.    Ved force majeure vil Kunde blive underrettet straks muligt (jf. punkt 7.3). 
  1.    GG og kunde har begge ret til at annullere ordre, såfremt leveringsforsinkelse overstiger 60 hverdage.  

 

 

 

10. Misligholdelse 

Ejendomsret:  

10.1    GG forbeholder sig ejendomsretten, indtil produkts fulde købesum er betalt.  

 

10.2    Ved manglende rettidig betaling kan GG kræve det solgte produkt returneret og derefter gøre et eventuelt restkrav gældende over for kunden.  

 

10.3    GG kan ophæve aftalen ved kundens manglende betaling. Ophævelse af aftale vil ske efter skriftlig varsling til kunde, og produktet kræves retur i samme stand, som det blev leveret. 

 

Misligholdelse: 

10.4    I tilfælde af kundes misligholdelse er GG berettiget til at suspendere yderligere leverancer samt kræve erstatning i overensstemmelse med de almindelige kontraktretlige regler, herunder Købelovens §§ 21-24. Dette gælder eksempelvis ved forsinket betaling, manglende opfyldelse af andre væsentlige aftaleforpligtelser eller tilsidesættelse af aftalte vilkår.  

 

10.5    GG forbeholder sig retten til at kræve erstatning for ethvert tab, som misligholdelse måtte have forvoldt, herunder både direkte og indirekte tab, i overensstemmelse med dansk rets almindelige erstatningsregler.  

 

 

 11. Tvister og lovvalg   

11.1   I tilfælde af uoverensstemmelser eller konflikter mellem GG og kunde skal parterne først søge at løse sagen gennem dialog og mægling. 

Hvis en løsning ikke kan opnås, kan tvisten henvises til voldgift i overensstemmelse med Voldgiftsloven (lov nr. 553 af 24. juni 2005), hvor en neutral voldgiftsdommer vil træffe en bindende afgørelse.   

 

11.2   Såfremt konflikt ikke kan løses gennem voldgift, kan sagen indbringes for de danske domstole i overensstemmelse med Retsplejeloven.   

 

11.3   Alle aftaler og tvister er underlagt dansk lovgivning, herunder, men ikke begrænset til, Retsplejeloven (jf. lovbekendtgørelse nr. 937 af 27. september 2019) og Købeloven (jf. lovbekendtgørelse nr. 140 af 17. februar 2014).  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få inspiration til hjemmet, kampagner og eksklusive tilbud direkte i din indbakke.