Indretning med gardiner og solafskærmning

Fokus på soveværelset

Indretning af soveværelset bør naturligvis tage udgangspunkt i den gode søvn.

For selvom indretningen skal passe til den stil du ønsker, så har soveværelset også en meget konkret funktion – nemlig at sikre, at du sover godt. Og måske lige med undtagelse af selve sengen, så er gardinerne eller solafskærmningen et af de vigtigste elementer til at sikre den gode søvn.

Lyset skal begrænses for at sove godt

Vi har tidligere skrevet om lysets påvirkning af søvnen og hvordan dine gardiner kan være med til at beskytte dig mod uhensigtsmæssig lyspåvirkning, når du skal sove. Jo mindre lys, desto bedre sover man, alt andet lige.

Det er derfor oplagt at tage udgangspunkt i mørklægningsgardiner, når vi taler om soveværelset. Men det begrænser heldigvis ikke rigtigt mulighederne, da du praktisk talt kan få alle gardintyper med mørklægning.

Derfor er det faktisk bedre at tage udgangspunkt i farven i stedet.

Hvilken farve er god til at skabe hvile?

Når man forsøger at finde et svar på dette, skriger internettet tilbage med svar, der stritter i alle retninger. Forskellige sider henviser til forskellige undersøgelser med forskellige resultater – og ikke mindst, med meget forskellig troværdighed. Men det som alle tilsyneladende kan blive nogenlunde enige om er, at farverne blå, grøn og lys gul er gode til soveværelset, hvorimod brun, mørkegrå og rød er mindre gode for søvnen.

Det er dog vigtigt at holde sig for øje, at farver påvirker os forskelligt, og hvis du har en yndlingsfarve, der gør dig glad, så går du nok også glad i seng. Og dét har også indvirkning på din søvn.

Gardiner i soveværelse
Skab det soveværelse, der gør dig glad

Når du vælger gardiner, så vil vi anbefale først og fremmest at vælge farver, der komplementerer resten af din indretning. Ligesom rod generelt skaber uro, så kan et ”farverod” også skabe uro i dit sind, hvilket naturligvis ikke er optimalt, når du skal finde hvile. Her kan vores gardinkonsulenter hjælpe dig med at finde de farver, der passer bedst ind i din indretning. De har nemlig ikke kun stor viden om de forskellige gardintypers praktiske og funktionelle egenskaber, men også om design, indretning og farvekombinationer.

Et uforpligtende besøg af en af vores gardinkonsulenter er derfor en god måde at få de rigtige gardiner til dét soveværelse, der giver dig et smil på læben.

Mørklægning kan opnås på flere måder

Selvom vi valgte at tage udgangspunkt i farven på gardinerne, så kommer vi ikke udenom, at mørklægningsfunktionen er særlig vigtig, når vi taler om soveværelset, da lyset påvirker søvnen i meget høj grad. Derfor vil vi stort set altid anbefale mørklægning til soveværelset på den ene eller anden måde.

De mest effektive gardintyper til mørklægning er Duette og rullegardiner, men du kan også sagtens få mørklægningsvæv til stofgardiner, foldegardiner, lamelgardiner eller andre gardintyper.

Gardiner til soveværelset
Kombination af flere gardintyper

For at tilgodese både mørklægningen og indretningen kan det ofte være en god og elegant løsning at kombinere flere gardintyper. F.eks. kan du kombinere et Duette- eller rullegardin med lange ydergardiner i en farve eller et mønster, der passer til din stil. Du kan også have lange ydergardiner med et mørklægningstekstil og tynde undergardiner til at skærme for indkig.

Mulighederne er nærmest uendelige, så kom gerne ind i GardinHuset og få gode råd og idéer til netop din indretning med gardiner og solafskærmning i soveværelset. Eller bestil et uforpligtende besøg af en gardinkonsulent hjemme hos dig selv.

Book gardinkonsulent