Hvad skal jeg vælge til mine nye gardiner?

Gardinstænger eller gardinskinner

Når nu du har fundet drømmegardinerne så skal der jo også den helt rigtige gardinstang eller gardinskinne til at fuldende billedet.

Men hvornår skal man vælge gardinstænger og hvornår skal man vælge gardinskinner? Ja, det er i høj grad et spørgsmål om smag og behag, samt hvilken indretning du sigter efter. Men der er naturligvis også nogle rent praktiske forskelle mellem stænger og skinner. I dette blogindlæg sætter vi fokus på netop disse forskelle.

Gardinskinner og -stænger, rent visuelt

Grundlæggende kan man sige, at gardinstænger ofte er mere synlige end gardinskinner. Derfor er det vigtigt at vælge en gardinstang, der passer både til gardinet og den øvrige indretning. Men her er der heldigvis rigtig mange muligheder for at tilpasse stangens farve, materiale og detaljer, så den matcher den stil, du ønsker.

En gardinstang fungerer ofte rigtigt godt ind i en mere klassisk stil, hvor den mere neutrale, og nogle gange næsten usynlige, gardinskinne passer til en mere minimalistisk stil. Netop fordi gardinstangen er mere synlig og markant end gardinskinnen, giver den dig naturligvis også rig mulighed for at skabe din helt egen unikke stil – med de kreative farvekombinationer, som gør dig glad.

Gardinstænger og -skinner, rent praktisk

Gardinskinnen har den klare praktiske fordel i forhold til gardinstangen, at den kan bære tungere gardiner end stangen kan. Derfor kan det nogle gange være selve gardinvalget, der også afgør om du bør vælge en stang eller en skinne. Ved tynde og lette gardiner har dette ikke samme betydning, så her er det mere det visuelle aspekt, der afgør, hvad der passer bedst.

Med en gardinskinne kan du også opnå en mere glidende bevægelse, når du skal trække gardinet for eller fra, end det er muligt med ringene som gardinet hænger i på en gardinstang. Så hvis dette er noget, du værdsætter, så er gardinskinnen sikkert det rette valg for dig.

Gardinskinnens mange former
Buede eller bukkede gardinskinner

En af de praktiske fordele ved gardinskinnen er, at den kan bukkes og bøjes helt som du har behov for. Du kan derfor få gardinet til at passe ind i enhver niche uanset, hvilken facon, den har – eller du kan få skinnen til at slå et knæk og følge væggen et stykke ind i rummet, så du kan parkere gardinet på selve væggen i stedet for i siden af vinduet.

Gardinet fungerer så som et dekorativt element på væggen, når det er trukket fra, i stedet for at dække for noget af udsynet ud ad vinduet. Det kan ofte være en fordel ved relativt smalle vinduespartier, men det kan også blot være et rent æstetisk valg.

Fortæl os din gardindrøm – og lad os hjælpe dig med at opfylde den

Dine nye gardiner skal hænge godt og på en måde, som du synes om. Om dette bedst opnås med en gardinstang eller en gardinskinne afhænger således af mange forhold, og mulighederne er næsten uendelige for individuel tilpasning.

Hos GardinHuset har vi mange års erfaring med at rådgive og vejlede mennesker til det rette gardinvalg for dem, og med egen dansk systue kan vi sy dine gardiner fuldstændigt som du ønsker – og vi bukker endda også skinnen selv, så den passer præcist til dit behov.

Så kig ind hos GardinHuset og få en snak med os og bliv forelsket i dine nye gardiner.

Book gardinkonsulent
Velkommen i showroom
Alt i gardiner og solafskærmning

Du er altid velkommen i vores flotte showroom i Odense, Viborg og Roskilde. Se åbningstider her.

Book dit besøg i showroom. Så står en af vores faglige gardinkonsulenter klar til en kreativ snak om stil, ønsker og behov.

Vi kommer naturligvis også hjem i din bolig – helt uforpligtende naturligvis.

Book din konsulent her
Showroom hos Gardinhuset
Billederne i dette blogindlæg kommer primært fra:

Stilling logo