Gardiner og solafskærmning til

ovenlysvinduer, skråvinduer og lysskakte

Det er dejligt med lys.

Men for meget af det og på de forkerte tidspunkter kan lys også blot være et generende element. Det gør sig ikke mindst gældende ved ovenlysvinduer, skråvinduer og lysskakte. For selvom ovenlysvinduet netop er lavet for at få lys ind i rummet, så vil der også være tidspunkter, hvor man ønsker at afskærme lyset i stedet. Det gør sig måske i særlig grad gældende i soveværelset.

Derudover kan man have behov for solafskærmning for at undgå opvarmning fra ovenlysvinduet på de varme dage, samt isolering for at minimere varmetab på de kolde. Men her har vi heldigvis flere forskellige både praktiske og elegante løsninger med gardiner og solafskærmning.

Gardintyper velegnet til ovenlysvinduer og skråvinduer:

Mørklægning til ovenlysvinduet i soveværelset

I soveværelset vil mange gerne kunne mørklægge rummet, når man skal sove. Og har du et ovenlysvindue eller eventuelt et skråvindue gøres dette bedst med et Duette-gardin eller eventuelt et rullegardin med mørklæggende tekstiler.

Disse fås i mange forskellige dessiner, så du kan få et gardin, der passer perfekt ind i din øvrige indretning.

Læs mere om mørklægningsgardiner

Energieffektiv løsning til ovenlysvinduet

Et ovenlysvindue lukker meget varme ind når solen står lige på, og lukker varme ud, når det er koldt udenfor. Dette kan modgås med et Duette-gardin, der virker isolerende, så du holder på varmen om vinteren og lukker varmen ude om sommeren.

Læs mere om Duette-gardiner
Gør betjeningen af ovenlysvinduet nem med motorisering

Ovenlysvinduer er ofte svært tilgængelige, så betjeningen af solafskærmningen vanskeliggøres. Dette kan løses med motorisering, så du nemt kan styre gardinerne med en fjernbetjening, en kontakt monteret på væggen eller en app på din telefon.

Det er naturligvis også muligt at få gardinet med manuel betjening, så du styrer gardinet i ovenlysvinduet med en trækstang, hvis du ikke ønsker en motoriseret gardinløsning.

Læs mere om motorisering
Velkommen i showroom
Alt i gardiner og solafskærmning

Du er altid velkommen i vores flotte showroom i Odense, Viborg og Roskilde. Se åbningstider her.

Book dit besøg i showroom. Så står en af vores faglige gardinkonsulenter klar til en kreativ snak om stil, ønsker og behov.

Vi kommer naturligvis også hjem i din bolig – helt uforpligtende naturligvis.

Book din konsulent her
Showroom hos Gardinhuset